четвер, 22 лютого 2024 р.

Починаємо готуватися до НМТ-2024 та ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів

 


Під час семінару-наради із заступниками директора з НМР, методистами, головами методичних комісій загальноосвітніх предметів закладів професійної (професійно-технічної) освіти 22 лютого 2024 року Ольгою СМОЛЕНКО, Валентиною ЛАБУДЬКО, методистами Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, обговорено підсумки проведення І етапу та організації ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з восьми предметів загальноосвітньої підготовки, підбито підсумки НМТ-2023 та окреслено завдання щодо підготовки до НМТ-2024.

Увагу учасників звернуто на особливості проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад, вимогах, обсягу, рівнях складності олімпіадних завдань і часу їх виконання на І та ІІ етапах. Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів проводяться щороку з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу учнівської молоді, активізації запровадження комп’ютерних ІТ-технологій в освіті, сприяння широкому залученню учнів до інтелектуальних змагань, що проводяться з використанням мережі Інтернет, та підготовки до участі у національному мультипредметному тесті.


Ірина МАЛИК, заступник директора з НМР ДНЗ «Білопільське вище професійне училище», презентувала систему роботи закладу освіти щодо організації та проведення І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади.



Юлія ПІДЛІСНА, методист ДПТНЗ «Синівський професійний аграрний ліцей», ознайомила присутніх з методичним  супровідом організації НМТ в закладі освіти. 

Під час спілкування підбито підсумки НМТ-2023, обговорено питання організації НМТ-2024, визначено шляхи підвищення ефективності складання національного мультипредметного тесту учнями-випускниками в поточному навчальному році та надано методичні поради щодо організованого та якісного проведенні НМТ-2024.


Немає коментарів:

Дописати коментар